در نشست خبری پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه مطرح شد؛

مهلت ارسال آثار به پنجمین جشنواره بین المللی شعر اشراق تمدید شد

مهلت ارسال آثار به پنجمین جشنواره بین المللی شعر اشراق تمدید شد

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه(اشراق) از تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره بین المللی تا ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی در نشست خبری «پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق)»، با اشاره به اینکه قدیمی ترین نهاد هنری حوزه علمیه در دفتر تبلیغات اسلامی وجود دارد، گفت: این نهاد مقدس از حدود ۴۰ سال قبل در زمینه هنر ورود کرده و از پرسابقه ترین نهادها در این زمینه محسوب می‌شود.

وی سابقه طولانی و درخشان دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه هنر را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) به صورت رسمی آغاز به کار کرده و در حال طی کردن فرایندهای خود است.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) در آذرماه سال جاری برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: در دوره فعلی روند ما به زبان‌های دیگر، شکل کارمان را برجسته و متفاوت کرده است.

وی با اشاره به تنوع رشته‌ها در پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) ابراز کرد: امروز برخی از نوحه‌ها و سرودهای آئینی که در کشور سروده می‌شود که از غنای محتوایی تهی است و ما در این جشنواره درصدد آن هستیم تا در این زمینه نوعی فرهنگ سازی را صورت دهیم.

حجت الاسلام شیخ الاسلامی عنوان کرد: در پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) سعی کرده ایم در شهرها و استان‌های مختلف کارگاه‌ها و جلسات کاربردی مختلفی را برگزار کرده ایم.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه مسأله هنر در حوزه علمیه باید به صورت رسمی شناخته شود، ابراز داشت: دستمایه اصلی هنر، خیال پردازی مثبت است، از این رو ما در جشنواره‌های اشراق به دنبال آن هستیم تا ظرفیت‌های حوزه علمیه در زمینه هنر را فعال کنیم، زیرا حوزه علمیه در این زمینه ظرفیت‌های تئوریک بالایی دارد که متأسفانه مغفول مانده و باید بدان توجه شود.

وی با ابراز تأسف از اینکه در بازتاب پرداخت به هنر و جایابی آن در باورهای دینی و تبلیغ دین موفق نبوده ایم، عنوان کرد: امروز اصحاب رسانه باید بر این موضوع کار کرده و جنبه‌های هنری حوزه علمیه را برجسته کنند.

حجت الاسلام شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه هنر و حوزه‌های علمیه جدایی ناپذیرند، عنوان کرد: اگر به بناهای حوزه‌های علمیه دقت کنیم در می‌یابیم که هنر در حوزه‌های علمیه بسیار برجسته است، بنابراین رسانه‌ها در این زمینه باید بیشتر فعال شده و هنر در حوزه را بازتاب دهند.

وی با اشاره به شکل گیری بانک جامع اطلاعات شاعران طلبه در اداره هنرهای ادبی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، بر لزوم تقویت ارتباط این نهاد با رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: کار ما بدون رسانه‌ها پیش نمی‌رود و از هر فرصتی برای ارتباطات رسانه‌ای استقبال می‌کنیم.

مهلت ارسال آثار به پنجمین جشنواره بین المللی شعر اشراق تمدید شد

در ادامه حجت الاسلامسید محمدمهدی شفیعی در نشست خبری «پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق)»، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در این جشنواره بین المللی پرداخت و گفت: پنجمین جشنواره شعر اشراق به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در حال برگزاری است و از اسفندماه ۱۱۹ با تشکیل دبیر خانه و سلور احکام دبیران آن از سوی معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی آغاز به کار کرد.

وی ادامه داد: طبق زمان بندی جشنواره برنامه‌های مختلفی اعم از اردو، پیش نشست، کارگاه‌های تخصصی شعر و نوحه و برنامه‌هایی از این دست را هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی با توجه به شرایط کرونایی موجود برگزار کرده ایم.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های پنجمین دوره جشنواره توجه به استعدادهای مناطق مختلف کشور بود؛ در همین راستا تلاش کردیم کارگاه‌ها، شب شعرها و اردوهایمان را با یک تنوع جغرافیایی مناسب برگزار کنیم. بنا با مشارکت مجموعه‌های مختلف تلاش کردیم با ارتباطات و رایزنی و پیدا کردن ظرفیت‌های موجود در استان‌ها، برنامه‌های مطلوبی را برگزار کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال در شهرستان کاشمر استان خراسان با مشارکت هیئت انصار المهدی و اداره اوقاف شهرستان کاشمر کارگاه شعر و نوحه عاشورایی و شب شعر غدیر را برگزار کردیم. همچنین با مشارکت حوزه هنری استان خور مستانه در اهواز کارگاه تخصصی شعر و نوحه عاشورایی را برگزار کردیم. لازم به ذکر است که با مشارکت کنگره برابری خوی به حرم در همدان و سپاه پاسداران استان، یک نشست تخصصی رسانه‌ای، یک کارگاه شعر و یک عصر شعر با موضوع مدافعان حرم برگزار کردیم.

شفیعی ابراز کرد: همچنین شب شعری با موضوع رحلت پیامبر اکرم (ص) شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع) را با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان برگزار کردیم.

وی مطرح کرد: در روزهای پیشین، اردوی برادران شاعر طلبه به مقصد مشهد مقدس را داشتیم که در آنجا هم برنامه‌های مختلف و متنوعی داشتیم؛ برنامه‌هایی نظیر؛ نو عصر شعر و چهار کارگاه تخصصی شعر.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) عنوان کرد: در فضای مجازی هم با همکاری بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) چهار شب شعر به مناسبت ایام اخر صفر با عنوان «مشکات» برگزار شد؛ همچنین در نشست تخصصی با حضور دو شاعر برجسته حوزوی، با موضوعات سبک زندگی نبوی و سبک زندگی رضوی برگزار کردیم و به زوایای کمتر بررسی شده از زندگی پیامبر (ص) و امام رضا (ع) پرداختیم که می‌تواند برای شاعران فضاها و افق‌های تازه ای را باز کند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کرونا و ضرورت تعامل بیش از پیش با فضای مجازی و رسانه، برآن شدیم که در این دوره جشنواره توجه ویژه ای به این مسئله داشته باشیم، لذا یکی از اتفاقات خوبی که افتاد این بود که یک برنامه ضبط شعر خوانی شاعران طلبه را داشتیم که حدود ۱۰۰ کلیپ شعر خوانی با موضاعات مختلف ملی و مذهبی از شاعران طلبه ضبط شد و از طریق فضای مجازی و رسانه‌ها در کانال‌ها و سایت‌های مختلف خبری و رسانه‌ای و همچنین در کانال جشنواره در ایتا و صفحه جشنواره در اینستاگرام، به بهانه مناسبت‌های مختلف در بازه زمانی فعالیت جشنواره منتشر شدند و کماکان در حال انتشار هستند.

شفیعی ابراز کرد: علاوه بر این تلاش کردیم ارتباط بیش از پیشی با رسانه‌ها برقرار کرده و توجه ویژهای در این دوره به رسانه داشته باشیم، لذا با سردبیران برخی از رسانه‌های رسمی کشور جلساتی داشتیم و ظرفیت‌های موجود را بررسی کردیم و بر همین اساس تلاش کردیم ارتباط خوبی را با رسانه‌ها داشته و فکر می‌کنم تا حدود زیادی هم در این راستا موفق عمل کرده باشیم.

وی تأکید کرد: در دوره پنجم علاوه بر بخش‌های کلاسیک، نو، کودک و نوجوان و شعر غیر فارسی که در دوره‌های قبل داشتیم، دو بخش تازه را نیز اضافه کردیم. بخش نخست، بخش کتاب شعر است. طبق آئین نامه هم کتاب‌های چاپ شده از سال ۹۶ به بعد می‌توانند شرکت کنند و هم آثار آماده چاپ با آن شرایطی که در آئین نامه توضیح داده شده است؛ بخش جدید دیگر هم بخش نوحه و سرود است.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) با اشاره به اینکه هیأت، مهم‌ترین رسانه رسمی شیعه است که در آن نوحه خوانده می‌شود، عنوان داشت: این نشان دهنده اهمیت توجه است. لذا به این نتیجه رسیدیم که در این بخش کار شود و در این دوره این بخش را اضافه کردیم. طبق زمان بندی جشنواره، تا انتهای مهرماه ۱۴۰۰ فرصت ارسال آثار به جشنواره بوده که این مهلت تا نیمه آبان ماه تمدید شد.

وی تصریح کرد: ان شاءالله نیمه دوم آبان ماه و اوایل آذر فرایند داوری آثار ارسالی به جشنواره را خواهیم داشت و اگر شرایط کرونایی مانعی ایجاد نکند، اواخر آذرماه اختتامیه جشنواره، با معرفی برگزیدگانش در بخش‌های مختلف، برگزار خواهد شد.

همچنین در پایان این نشست سید علی نقیب، دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) به ارائه گزارشی از جزئیات برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های مختلف در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف پرداخت و از استقبال خوب شاعران آئینی از این جشنواره بین المللی تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 5331610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha